Kotisivuni

Nimeni on Ville Tossavainen ja asuinpaikkani on San Jose, Kalifornia. Monia kiinnostuksen kohteitani ovat mm. historia, tekniikka, tiede ja ympäristö. Vapaa-ajalla nautin eniten maantiepyöräilystä ja kävelyretkistä luonnossa.

Koulutukseltani olen konetekniikan diplomi-insinööri ja yliopistourani aikana erikoistuin monifaasivirtausten sekä palamisen simulointeihin. Sen jälkeen olen toiminut sekä yrittäjänä että toisen palveluksessa monissa mielenkiintoisissa projekteissa. Koko työurani on liittynyt vahvasti datan prosessoinnin ja ymmärtämisen ympärille. Tällä hetkellä työskentelen testausrobottien parissa.

Sukututkimus

Olen harrastanut sukututkimusta yli 25 vuotta. Juureni ovat pääosin Pohjois-Savossa sekä osin Pohjanmaalla ja Kainuussa. Vuosien varrella olen tehnyt paljon tutkimusta koskien oman sukuni vaiheita myös muualla Suomessa ja muissa maissa. Yksittäisenä kiinnostuksen kohteena ovat Yhdysvaltojen ja Kanadan suomalaisten siirtolaisten vaiheet. Olen auttanut monia vapaaehtoisesti, varsinkin kun kohteena on ollut yhteinen mielenkiinto, sekä tehnyt tutkimuksia toimeksiantoina.

Viimeiset vuodet olen kiinnostunut erityisesti geneettisestä sukututkimuksesta. Olen ollut koordinoimassa tai avustavassa roolissa koskien tutkimustarpeita ja DNA-tuloksia. Haasteina on ollut löytää sukuhaarojen yhteyksiä isälinjojen kautta sekä etsiä tuntemattomia esivanhempia. Välineenä ovat olleet lähinnä isälinjan (Y-DNA) testit sekä osin myös nk. serkkutestit (autosomaalitestit).

Lue lisää sukututkimusprojekteistani

LInkit